is gevestigd in een 19de eeuws pand  (1865). Het hotel is ideaal gelegen in het centrum van Gent, tegenover het beroemde kasteel Gravensteen, het 800 jaar oude kasteel van waaruit de graven van Vlaanderen hebben geregeerd.  Werkelijk een unieke ligging!

Het hotel beschikt over 49 niet rokers kamers, allen uitgerust met alle modern comfort, gratis koffie- en theefaciliteiten en Wi-Fi. Elke ochtend wordt er een rijk en gevarieerd ontbijtbuffet geserveerd.  In het voorjaar van 2016 werden de laatste kamers van het hoofdgebouw vernieuwd.

Hotel Gravensteen heeft ook een volledig uitgeruste vergaderruimte, ideaal voor de organisatie van uw vergadering, productlancering of receptie. De ruimte is sfeervol ingericht en kan in verschillende stijlen opgesteld worden. Uniek is hier de decoratie, en zicht op het kasteel. De vergaderruimte heeft een overvloed aan daglicht.

In de vernieuwde bar “De Donjon”, kunt u proeven van de beste en wereldberoemde Belgische bieren. Zeker een aanrader om een dag gezellig af te sluiten.

Tot slot hebben we aansluitend aan de bar een privé terras, waar u kan genieten van de zon bij een lekker verfrissend drankje. Geloof het  of niet, maar hier kan u middenin het centrum genieten van de stilte bij een boek op een zonovergoten terras.

Er zijn vele mogelijkheden om tot bij ons te komen, en de tramlijn 1 stopt werkelijk op 50m van het hotel. Indien u met de wagen komt, kan u terecht op onze eigen hotelparking! Lees hiervoor wel aandachtig de routebeschrijving. 

Uniek aan ons historisch pand is onze Belvédère kamer, dewelke een 360° zicht biedt over de lichtstad Gent en het Gravenkasteel.