Wij heten u hartelijk welkom in Gent, deze prachtige kunststad uitgeroepen tot de derde meest authentieke historische bestemming ter wereld door National Geographic Traveler Magazine in 2008!

Gent is een stad die zoveel te bieden heeft. De beroemde universiteit staat garant voor een bruisend nachtleven, betaalbare bars, restaurants en trendy boetieks. Je zult hier ook de culturele diversiteit van andere steden vinden dankzij de aanwezigheid van verschillende culturen en internationale restaurants. België speelt een belangrijke rol op het gebied van moderne kunst, muziek, theater en Gent omarmt ook deze innovatieve cultuur. Maar de stad behoudt zijn traditionele wortels: van oude gebouwen tot gezellige markten, musea en parken.

Je zult ontdekken dat Gent zoveel meer is dan alleen een toeristische bestemming. Het is een levendige stad waar de traditionele Vlaamse cultuur en het moderne Belgische leven samenkomen.

Gent is een kleine, historische stad die gemakkelijk te voet verkend kan worden. De twee districten, het historische centrum en het museumdistrict gaan naadloos over in elkaar.

Cultuur

In Gent is er een rijk aanbod aan beeldende kunst, festivals, film, letteren, muziek, dans, podiumkunsten en artistieke projecten. Ontdek haar historische huizen, musea over de stad, hedendaagse kunst, volkskunde, design ... . Voor elk wat wils.

https://stad.gent/cultuur-sport-vrije-tijd/cultuur

Natuur

Ontdek de bestaande grote parken en natuurgebieden én deze die er binnenkort bijkomen.

https://stad.gent/natuur-milieu/groen-de-stad
 

Doen

Laat een gids je wegwijs maken in de stad te voet, per boot of in een koets. Liever alleen op stap? Dat kan lopend, fietsend of varend. Verder vind je hier alle info over shoppen, uitgaan, sporten en ontspannen.

https://visit.gent.be/nl/doen
 

Festivals

Gent is dé festivalstad bij uitstek!
Als cultuurstad is Gent gaststad van vele festivals. De belangrijkste zijn het Gent Jazz Festival (juli), Gentse Feesten (juli), Festival van Vlaanderen (september-oktober) en het Filmfestival Gent (oktober) en het Gents Lichtfestival (elke 3 jaar in januari, februari).
Maar ook tijdens de rest van het jaar kun je hier terecht voor kleinere theater-, film- en muziekfestivals.

https://visit.gent.be/nl/festivalstad
 

Gent verlicht

Zodra het donker wordt, wordt het weer licht in Gent. Dan schieten overal in de stad duizenden lampen en spots aan, die samen het Gentse Lichtplan vormen. De zorgvuldige gecreëerde  sferen en accenten betoveren de stad. Gent is dus ideaal voor een romantisch verblijf! Het Lichtplan is een concept van de bekende lichtontwerper Roland Jéol. In 2004 won de Stad Gent hiervoor de Internationale City-People-Light Award en in de Michelin-reisgids kreeg het plan 3 sterren.

Je kunt de verlichting bewonderen tijdens een Lichtwandeling met of zonder gids. 

https://visit.gent.be/nl/gentverlicht