Ligging

Ligging

Circulatieplan Gent

De “Jan Breydelstraat” is een éénrichting straat en kan niet worden bereikt via de “Burgstraat”, vandaar de route via “Drabstraat”. 

Hotel Gravensteen beschikt over een eigen privé parking aan € 25.00 per dag (Het kan niet vooraf worden geboekt). 

Elektrische laadpunten aanwezig

Indien er geen plaats meer is op de hotelparking, kan u terecht op parking P7 of P8

  • P7 : Sint-Mischielsplein 8, 9000 Gent (€26/dag)
  • P8 : Ramen 23, 9000 Gent (€16/dag)
  • Beide parkings bevinden zich op wandelafstand van het hotel

 

Het hotel is vlot bereikbaar via openbaar vervoer. Combinatie Trein/Tram. 
Sporen naar Gent Sint Pieter station en vervolgens Tram 1 (richting Expo/Evergem); stopt 50m van hotel (halte “Gravensteen”)

Vlot naar een ondergrondse parking of P+R

De digitale borden die vandaag de autobestuurders in Gent leiden naar een vrije ondergrondse parking,worden vervangen door 50 nieuwe, slimmeremodellen. Dankzij real-time info kunnen bestuurders beslissen naar welke parking ze rijden, of opteren voor een P+R. Zo vermijden we files in de binnenstad. Nieuwe zones en aanrijroutes
Het huidige systeem met zones en parkingnummers verdwijnt. In de plaats komen de 4 parkeerzones op de kaart: zone Korenmarkt, zone Vrijdagmarkt, zone Zuid-Reep, en zone Veldstraat. Meer informatie Naast de bezetting van parkeergarages in het centrum, zullen de nieuwe borden ook informatie geven over de P+R’s. Bezoekers die nog buiten de stadsring zijn, krijgen op die manier de optie om buiten het centrum te parkeren. Dankzij de flexibiliteit van de nieuwe schermen, kunnen de borden ook beter inspelen op de actuele situatie: grote werken en evenementen zullen ook kunnen worden gecommuniceerd.
Plan je bezoek op voorhand online
Ben je graag voorbereid? Je kan de informatie op de borden ook online terugvinden.
Op www.verkeer.gent vind je de actuele
parkeerbezetting van bijna alle ondergrondse parkings,
P+R’s en fietsenstallingen.

 

Donwload onze routebeschrijving

Lage Emissiezone Gent

Om de luchtkwaliteit te verbeteren, is de Gentse binnenstad of het gebied binnen de R40 vanaf 1 januari 2020 een lage-emissiezone (LEZ). De meest vervuilende voertuigen mogen de zone niet langer inrijden. Vermijd een boete en check altijd je voertuig voor je naar Gent komt. 

Check hier uw wagen

Google Maps Generator by embedgooglemap.net

Lage Emissiezone Gent