Theater

In Gent is er zeker geen gebrek aan theaters, dus indien u een optreden wil meepikken, dan vindt u zeker en vast iets interessants. De meeste uitvoeringen vinden plaats in het Nederlands. Meer informatie over het Gents toneel en de verschillende optredens vindt u in één van onderstaande locaties (cinema’s, cafés, bars en foyers)

VooruitSint-Pietersnieuwstraat 23 – Afstand 1.3km
Dit gebouw behoorde ooit toe aan de Socialistische Beweging, net zoals ‘Ons Huis’ op de Vrijdagmarkt, gebouwd in de eclectische stijl. Sindsdien doet dit dienst als theater. Ondertussen is de Vooruit ook één van de grootste producers geworden in Gent van live kunst: zowel muziek, dans, theater als optredens. U kan er bijna elke avond terecht voor één van hun uitvoeringen. Box Office: dinsdag tot vrijdag van 11u tot 18 u en zaterdag van 15u tot 18u. T: 09 267 28 28

NTGent Schouwburg - St. Baafsplein 17 – Afstand 700m
Een ander groot en bekend theater is het NTGent, centraal gelegen en de ideale plaats om gedetailleerde informatie te verkrijgen over het Gents toneel. Tickets: van dinsdag tot vrijdag van 10u tot 18u, op zaterdag van 14u tot 18u. T: 09 225 01 01

Vlaamse Opera ­Schouwburgstraat 3 - Afstand 900m. Tickets: van dinsdag tot zaterdag van 11u tot 18u.  T: 09 268 10 11

Cinema

Films worden in België ondertiteld in het Frans en Nederlands, en afgespeeld in hun originele taal. Als u zin hebt in een rustige namiddag of avond, of u hebt genoeg van de regenachtige dagen, dan kan een uitstapje maken naar de cinema een goed idee zijn.

Sphinx- St. Michielshelling 3 Afstand 300m. http://www.sphinx-cinema.be 
T: 09 225 60 86
Kinepolis – Ter Platen – Afstand 2.2km. http://kinepolis.be/nl/ T: 09 265 06 00
Studio Skoop - Sint-Annaplein 63 – Afstand 1.5km. http://www.studioskoop.be/ T: 09 225 08 45

Nachtleven

Overpoortstraat – Afstand 2km
Dankzij de aanwezigheid van de Gentse Universiteit kan u ook in Gent het nachtleven induiken. Als u goedkope dranken verkiest boven een gezellige sfeer, dan moet u zich zeker en vast naar de studentenbuurt Overpoort begeven. Hier vindt u nachtclubs, bars en frituren, open tot in de vroege uurtjes.  

Binnenstad – Afstand 350m
In de binnenstad (buurt Graslei, Vrijdagmarkt en Korenmarkt) vindt u een mix aan simpele, gezellige bars en cafés. Toegang is gratis en de meeste locaties zijn open tot 2 à 3u ’s morgens.

Live muziek

Gent staat bekend voor zijn Gentse Feesten, een tien dagen durend muziekfestival dat elk jaar in juli plaatsvindt. Gelukkig kan u ook van live muziek genieten in de vele bars en cafés voor het geval u de stad bezoekt buiten de festivalperiode.

Hot Club De Gand – Schuddevisstraatje – Afstand 350m: In dit goed verstopt jazzcafé kan u terecht voor live optredens.  

Hotsy Totsy – Hoogstraat – Afstand 140m: In dit ‘artiestencafé’ kan u op donderdagavond genieten van live Jazz muziek vanaf 21u.

Charlatan - Vlasmarkt 6 – Afstand 900m: Charlatan is één van de meest favoriete locaties geworden dankzij de vele live optredens.

Café Trefpunt - Bij St-Jacobs 18 – Afstand 800m: Op maandagavond zijn de optredens in Café Trefpunt vaak van hoge kwaliteit omdat de artiesten de cafébazen willen imponeren aangezien zij ook verantwoordelijk zijn voor de organisatie van de Gentse Feesten.