Kraanlei - Afstand 500m
Als u op zoekt bent naar een origineel souvenir, dan bent u op de Kraanlei en omgeving aan het juiste adres. De winkel The Fallen Angels (Jan Breydelstraat 1) is volgestouwd met prullaria en in Louise & Madeleine (Kraanlei 61) kan u terecht voor kleine, handgemaakte souvenirs. Ook noemenswaardig is de snoepwinkel op nummer 79 met een overdaad aan Gentse zoetigheden. De façade van deze woning beeldt de 6 werken van barmhartigheid uit, de zevende (de doden begraven) is opzettelijk niet afgebeeld. Op de façade van nummer 81 vindt u beeltenissen terug van de 5 zintuigen.

Koestraat  - Afstand 900m
Bent u op zoek naar de kleinere boetieks, volg dan de Koestraat en de Walpoortstraat. Hier vindt u namelijk Europese merken van hoogstaande kwaliteit alsook trendy bars en restaurants.

Veldstraat – Afstand 550m
De commerciële winkels en grote ketens zoals H&M, Zara, United Colours of Benetton enz. zijn gevestigd in de Veldstraat.

St Jacobs - Vintage - Afstand 750m
Als u de kleinere vintage winkels en markten verkiest, dan heeft Gent ook voor u wat wils. In de buurt rond St. Jacobs vindt u de meeste vintage winkels terug. Maar ook T2 op de Ajuinlei 15 is een bezoekje waard. Bovendien kan u ook eens rondkuieren op de vlooienmarkt Bij Sint-Jacobs op vrijdag van7u tot 13u.

Shopping centre Zuid – Afstand 1500m

 

Chocoladewinkels

België staat ook bekend voor zijn chocolade. Hieronder vindt u een lijst terug met een aantal van de bekendste pralinewinkels. De beste manier om jouw favoriete winkel te ontdekken is door in de vele kleine straatjes rond te kuieren. U bent altijd in de nabije omgeving van één van de vele pralinewinkels en brasserieën waar wafels geserveerd worden. Pralines en wafels zijn een absolute must als u in België vertoeft.  

Winkels:

  • Chocolaterie Van Hoorebeke - Sint-Baafsplein 15

  • Chocoladebar - Sint-Pietersnieuwstraat 99

  • Neuhaus - Koestraat 50

  • Van Hecke - Koestraat 42

  • Yuzu - Walpoortstraat 11/A

  • Chocolaterie De Graslei - Graslei 2

  • Leonidas - Emile Braunplein 13

Markten

Bloemenmarkt– Afstand 900m
De Gentse bloemenmarkt vindt plaats op de Kouter en is open elke dag van 7u tot 13u. Zondag is de beste dag omdat er op het plein dan een weelde is aan kraampjes, bloemen en planten. Op weekdagen kan u er slechts enkele vinden op het plein.

Groentenmarkt– Afstand 350m
De Groentenmarkt is eerder een ontmoetingsplaats dan een echte markt; fruit- en groentenverkopers vindt u hier eerder sporadisch. Op regelmatige basis vindt u er ook de champagne- en oesterbar terug. Vanuit deze bestelwagen worden verse oesters en champagne geserveerd. Hij staat vaak geparkeerd in de buurt van de Groentenmarkt. Elke dag van de week zal u hier een stand zien met Gentse Neuzen of Cuberdons. Deze lekkernij is paars en kegelvormig. Het is een Oost-Vlaamse specialiteit die u enkel in België zal terugvinden.

Vrijdagmarkt– Afstand 750m
Op vrijdag tussen 7u en 13u kan u terecht op de Vrijdagmarkt voor één van de grootste en drukste markten in Gent.