Als u houdt van groen, dan kan u aan de rand van de stad enkele parken aantreffen. Het stadscentrum kan u verlaten via fiets- en wandelroutes die u leiden langs kanalen en groene weiden.  Fiets- en wandelgidsen vindt u bij de Gentse boekenhandelaars (Standaard Boekhandel, Sint-Baafsplein) en bij het Infocenter van de dienst Toerisme.

Citadel Park – Afstand 2.3km
Het Citadelpark is het grootste park in Gent. Hoewel dit park vrij klein is, biedt het groen en schaduw tijdens de warme zomerdagen voor de liefhebbers.

ZuidPark en Muinklaan – Afstand 1.8km 
Er bevinden zich ook 2 kleinere parken in het zuidoosten van de stad. In het lange en  rechthoekige Zuidpark (aan de Franklin Rooseveltlaan) vindt u een fontein en een herdenkingsmonument terug. Het park aan de Muinklaan is kleiner en rustiger. 

St Pietersabdij - Afstand 1.8km
De Sint-Pietersabdij heeft een prachtige en gezellige tuin met wijnranken en boomgaarden die uitgeven op het water. Tijdens het schoolsemester krioelt het hier van de studenten, maar het is wel een prachtige locatie om rustig even te genieten van een mooie dag.  

Blaarmeersen – Afstand 3.5km
De Blaarmeersen is een sport- en recreatiepark omgeven door bomen en wandelpaden. Verder is er ook een strand, een bar en wat verderop een kampeerterrein. Dit is een populaire plaats voor lokale jongeren om af te koelen tijdens de zomermaanden, maar eerder verlaten tijdens de koude wintermaanden.

Puyenbroeck – Wachtebeke – Afstand 20km
Een eind verder van het stadscentrum bevindt zich het Provinciaal domein Puyenbroeck; met een golfbaan, een binnenzwembad, een overdekte sporthal, een speeltuin, een picknick- en kampeerterrein en vele wandelpaden. Dit natuurgebied wordt vaak bezocht door de lokale bevolking, en is moeilijker toegankelijk als u niet over een wagen of fiets beschikt. Hier is het ook mogelijk om kano’s en kajaks te huren in het nabijgelegen Kano & Kajakcenter (Kalvebrug nr1, Wachtebeke) om op de vele waterkanalen rond te dobberen. Bus 76 kan u nemen aan de Dampoort of aan Sint-Pieters-Station; de rit duurt ongeveer 50 minuten.